Bloemen vol van dankbaarheid en waardering

De Lisianthus – dankbaarheid en waardering
Deze lieflijke bloem wordt ook Eustoma genoemd, ze heeft een zachte en dromerige uitstraling met een sterke symbolische boodschap: dankbaarheid, waardering en charisma. Het is een veelzijdige bloem, beschikbaar in meerdere kleuren en heel goed te combineren met andere bloemen. De Lisianthus vindt haar oorsprong in Noord Amerika.

De chrysant – bedankt
Love it or hate it, de chrysant is een kleurrijke ‘kameleon’ die zich makkelijk laat combineren met andere bloemen. Met deze bloem zeg je ‘bedankt’ en in Nederland is het gebruikelijk om chrysanten te geven als je 13 jaar getrouwd bent – niet vanwege het ongeluk, maar juist om trouw en toewijding te laten zien. Chrysanten zijn in bijna alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar en in verschillende vormen, van klassiek tot modern. Andere pluspunten zijn dat je ze het hele jaar door kunt krijgen en dat ze lang houdbaar zijn. De Chrysant komt oorspronkelijk uit Azië – China en Japan.

Dahlia – dankbaarheid
We hebben al eerder over de Dahlia geschreven, het is dan ook zo’n prachtige bloem, waarmee je je liefde kunt tonen - ‘voor altijd de jouwe’, maar ook je dankbaarheid kunt laten zien. Met haar opvallende bloemblaadjes en stralende kleuren geef je met deze bloem een hoop bedankjes en liefde. De Dahlia is een van oorsprong Mexicaans knolgewas dat via Noord Amerika naar Europa is gekomen.

Campanula – dankbaarheid
Deze bergbloem heeft de vorm van een klokje en springt eruit door haar opvallende en vrolijke kleuren. De meest bekende kleur is paars, maar zij is er ook in het wit, roze en blauw. Het is een gemakkelijke plant met kleine sterke bloemen die eindeloos aan blijven groeien, zelfs tussen de stenen overleeft deze krachtpatser. Het is een dankbare bloem waarmee je kunt laten zien dat je dankbaar bent. De Campanula vindt haar herkomst in berggebieden op het noordelijk halfrond.

Petunia – waardering
De Petunia is een makkelijke bloem die weinig verzorging vraagt en veel plezier uitstraalt. Deze bloem zegt: “ik waardeer je gezelschap” en dat doet ze ook. Met vrolijke trompetvormige bloemen in allerlei kleuren brengt ze fleurigheid in het leven. Wil jij iemand laten weten dat je hem of haar waardeert dan is de Petunia hier uitermate geschikt voor. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika.