Alle kleuren van de regenboog

1. Varend Corso in het Westland
Op 2, 3 en 4 augustus is het weer tijd voor het spectaculaire varende bloemenevent: Varend Corso Westland. Verschillende boten, versierd met bloemen, planten en groenten varen in een stoet door verschillende steden in het Westland, zoals Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen. Ga langs de kant van de route zitten en geniet van al het moois dat voorbijvaart. https://varendcorso.nl/

2. De tuinen en het huis van Claude Monet
In het dorpje Giverny, zo’n 1,5 uur ten westen van Parijs zijn het huis en de tuinen van de bekende kunstenaar, Claude Monet, te bewonderen. De tuinen zijn prachtig en gevuld met de mooiste bloemen. Al lopend door de tuinen, is het net alsof je je werkelijk in één van Monet zijn schilderijen bevindt. Ook zijn decoratieve en gekleurde huis is een bezoekje waard!

3. La Batalla de las Flores
edere laatste vrijdag van augustus wordt er in het dorp Laredo in de provincie Cantabria  in Spanje een parade georganiseerd. Gedurende deze parade zijn waanzinnige praalwagens volledig gedecoreerd met bloemen te bewonderen. Het is één groot feest en zeker de moeite waard om te bezoeken.