Bloemen, kunst en mode

Bloemen, kunst en mode

Bloemen worden niet alleen gebruikt als decoratie in een vaas. Veel kunstenaars en artiesten laten zich ook inspireren door bloemen en gebruiken ze tijdens het creëren van kunst en creaties. Naast stillevens waarin bloemen een grote rol spelen, worden bloemen ook op hele gekke en creatieve manieren gebruikt.

Vaak hebben bloemen, die zijn afgebeeld in een kunstwerk, ook een symbolische betekenis. Zo heeft de Britse kunstenaar Banksy in één van zijn ‘murals’ een man afgebeeld met een bos bloemen in zijn hand die hij weggooit. Het werk heeft dan ook de toepasselijke naam Flower Thrower. De boodschap van het kunstwerk is vrede en de bloemen staan hier symbool voor. 

Bloemen worden ook op grote schaal als aankleding gebruikt in modeshows. Een mooi voorbeeld zijn de shows van Dior. Tijdens de 2012 Couture show dienden bloemen als decor en werden vijf grote ruimtes aangekleed met verse bloemen. De muren waren vanaf de grond tot aan het plafond bedekt met diverse soorten bloemen. 

In 2014 werden bloemen tijdens de fashion show van hetzelfde modehuis gebruikt als plafond decoratie. Verschillende hangbloemen werden aan het plafond vast gemaakt en gedrapeerd naar beneden. Dit zorgde voor een sprookjesachtige sfeer.

Bloementaal

Bloementaal

De liefde van Amaryllis

De liefde van Amaryllis

Valentijn en de  bloemengroet

Valentijn en de bloemengroet

Bloemen vol van dankbaarheid en waardering

Bloemen vol van dankbaarheid en waardering

Vacature allround bloembinder

Vacature allround bloembinder

Snijder bloemen

support bel ons

Wilt U ons spreken?

We zijn telefonisch bereikbaar
op  070 711 03 93

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en evenementen via het bloemen-bulletin:

INSCHRIJVEN

Volg ons via:

support bel ons

We zijn telefonisch bereikbaar op  070 711 03 93