Indian summer en dahlia's

De Indian Summer is een benaming voor de nazomer en karakteriseert de zonnige warme dagen in de herfst. Je krijgt meteen de associatie met prachtige warme kleuren en een goudbronzen gloed van de nazomerzon. De oorsprong van de Indian Summer ligt in Noord-Amerika. Het is zonnig, de luchten zijn blauw en tegelijkertijd verkleuren de blaadjes aan de bomen. Je voelt het in de lucht: er breekt een nieuwe tijd aan, een frisse start met nieuwe energie.

Een tijd van samenzijn en samen genieten. Van een fijne wandeling buiten waarna je lekker naar binnen gaat, kaarsjes aan en misschien al de openhaard, warme chocomel of thee erbij of een wijntje… gezelligheid! 

De Dahlia is de ultieme ‘Indian Summer’ bloem

Deze romantische bloem staat symbool voor weelde en kracht en brengt de boodschap ‘Ik wil voor altijd bij je zijn’ over. Dit vinden wij heel goed passen bij het samenzijn, de warmte en gezelligheid van de Indian Summer en de herfst. Daarbij is september een mooie trouwmaand en welke bloem is leuker in een trouwboeket dan de bloem die deze liefdevolle boodschap over brengt! 

De Dahlia is een bloem met veel fijne bloemblaadjes in vele prachtige kleuren. Je kunt er alle kanten mee op. Ze zijn leuk te combineren met andere herfstbloemen als de chrysant, sedum bloemen, rozenbottel, gipskruid en anjers. Je kunt er heel mooi een vol boeket van maken in een grote vaas. Als je het net even anders wilt doen kan je ze in kleinere vaasjes bij elkaar schikken, helemaal hip en trendy! 

Goed om te weten over Dahlia’s is dat ze veel drinken, dus vul de vaas regelmatig bij. Zet de bloemen op een koele plek en niet in de buurt van fruit. Zo geniet je er het langst van. De botanische naam van de Dahlia is ontleend aan een Zweeds botanicus Andreas Dahl.