Peonies

Peonies
Peonies

Mei is de maand van de pioenrozen. We hebben maar kort de tijd om van ze te genieten, deze rakkers bloeien namelijk maar één keer per jaar, in mei en in juni.  Met 1.500 verschillende soorten is er genoeg keuze! De bloemen kunnen tussen de 15-20 cm breed worden en met hun felle kleuren zijn ze niet te missen.

De pioenroos heeft een interessante geschiedenis en ver terug in de tijd. De naam van de pioenroos stamt af van Paeon, een mythisch Grieks figuur dat studeerde bij de god van de geneeskunde. Het kruid dat de pioenroos produceert, het pioenkruid, wordt al honderden jaren gebruikt als traditioneel medicijn en heeft een geneeskrachtige werking. Het medicijn helpt tegen buikpijn, plasproblemen en acute infecties. Het schijnt ook zo te zijn dat de zaden van de pioenroos werken bij het tegengaan van nachtmerries. De bloem biedt dus meer dan alleen een mooi uiterlijk.

De pioenroos maakt zelf natuurlijke suikers aan en dit kan ervoor zorgen dat de bladen van de roos plakkerig zijn. Dit heeft als gevolg dat pioenrozen soms moeite hebben met openbloeien omdat de bladen aan elkaar plakken. Je kan de roos dan een beetje helpen door de bloem voorzichtig af te spoelen met water waarna het groeien weer helemaal vanzelf gaat. Gebruik tijdens het afspoelen wel lauwwarm water, de bloemen houden namelijk niet van koud water.

#inspiratie
Goed om te onthouden: is er binnenkort iemand in je omgeving 12,5 jaar getrouwd? Geef dan pioenrozen cadeau! Pioenrozen staan namelijk symbool voor welvaart, geluk en een goed huwelijk.

Bloementaal

Bloementaal

De liefde van Amaryllis

De liefde van Amaryllis

Valentijn en de  bloemengroet

Valentijn en de bloemengroet

Bloemen vol van dankbaarheid en waardering

Bloemen vol van dankbaarheid en waardering

Vacature allround bloembinder

Vacature allround bloembinder

Snijder bloemen

support bel ons

Wilt U ons spreken?

We zijn telefonisch bereikbaar
op  070 711 03 93

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en evenementen via het bloemen-bulletin:

INSCHRIJVEN

Volg ons via:

support bel ons

We zijn telefonisch bereikbaar op  070 711 03 93